sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Väristys (Väristys, #1) Maggie Stiefvater

Grace on jo vuosia katsellut kotinsa takana asustelevia susia. Etenkin eräs keltasilmäinen yksilö on saanut hänet pauloihinsa. Suden ja tytön välillä tuntuu olevan molemminpuolinen, luottamuksellinen yhteys. Sam puolestaan viettää kaksoiselämää. Talvella hän elää metsässä pienen laumansa kanssa ja käy äänetöntä  Yhtenä syksyisenä päivänä Grace tapaa kotiovellaan pojan, jonka tuttuus saa hänen henkensä salpautumaan. Vuosien hiljainen suhde kasvaa tiiviiksi, surullisenkauniiksi rakkaudeksi. Mutta nuorten yhteinen aika käy vähiin…
ajatustenvaihtoa pelottoman tytön kanssa. Kesän lämpimät säät suovat hänelle muutaman arvokkaan kuukauden ihmisenä – kunnes pakkanen jälleen vangitsee hänet lumiseen metsään, suden ruumiiseen.

Luin tämän kirjan, kauan sitten ja päätin lukea uudestaan, kun kirjaan kirjastossa törmäsin. En muistanut paljoakaan kirjasta, paitsi sen, että se oli surullinen. Kirja on loistavasti kirjoitettu, ja surullisuus on saatu mitoitettua koko kirjan läpi tasaisesti. En tiedä miksi, mutta jotenkin olen aina pitänyt henkilöhahmoista, jotka ovat luenteeltaan kuin Isabel. Se luonteenomainen sarkastisuus ja musta huumori on vaan niin koukuttavaa. Grace ärsytti hieman joissain kohdissa, mutta se jäi enimmäkseen taka-alalle. Olin niin iloinen loppuratkaisuun, ja muistin taas miksi pidin kirjasta silloin, kun sen ensimmöistä kertaa luin. Kirja on ehkä hieman "siirappista" joidenkin makuun, mutta ainahan sitä tarvitaan pieni annos romantiikkaa!

Arvosteluni
Kirja saa minulta arvosanan 9+Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥