perjantai 20. kesäkuuta 2014

Ylpeys ja Ennakkoluulo, Jane Austen

Ylpeys ja ennakkoluulo on herkullinen kuvaus 1700-luvun loppupuolen pikkuporvarisperheestä. Nokkelasanaisen ja vastustamatonta viehätysvoimaa säteilevän Elizabeth Bennetin mukana seuraamme sisarusparven monivaiheisia rakkaustarinoita, sympatisoimme kohtaloonsa alistuneen ja kuivaan ivaan turvautuvan isä Bennetin kanssa ja iloitsemme salaa herra Darcyn, jäykän ja ylpeän gentlemannin vastahakoisesta rakastumisesta Elizabethiin. Pitkin matkaa saamme nauraa inhimilliselle turhamaisuudelle ja höperyydelle sen huvittavimmissa muodoissa.

Olipa ihanaa lukea pitkästä aikaa jotain kirjaa, missä ei ollut kertakaikkiaan mitään, mikä liittyisi fantasiaan tai ficiin. Pelkkää varauksetonta kirjoitusta 1700-luvun porvariperheen tytärten elämästä ja onnen hankkimisesta. Mistään ei hypännyt vampyyria puremaan herra Darcyn kaulaa tai ihmissutta jahtaamaan Elizabethia. En nyt oikein osaa sanoa mitään rakentavaa, saati sitten kritiikkiä. Jane Austen on loistava kirjailia ja hänen tekstiään on ilo lukea. Rouva Bennetin luonetta oli huvittavaa lukea ja hänen sekä kahden nuorimman sisären luonne herätti tunteita. Eniten ehkä myötähäpeää. Olen aina ollut vannoutunut herra Darcy fani, eikä se mielipide ole muuttunut vieläkään. Ei tässä muuta voi sanoa kuin, että ihana ja raikastava lukukokemus pitkästä aikaa!


Arvosteluni
Kirja saa minulta arvosanan 10

4 kommenttia:

 1. Katsoinkin juuri kyseisen elokuvan, ja se oli mahtava! voisihan tuon kirjankin lukaista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyseinen elokuva on loistava ja lue ihmeessä kirja jos siihen törmäät ♡

   Poista
 2. Täytynee lukea tuo kirja joskus :) Klassikot ovat olleet aina vähän vierasta aluetta, joten ehkä pitäisi tutustua niihin oikein urakalla ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klassikot ovat minulla erittäin rakkaita,sillä ne eivät kulu ikinä :) Suosittelen!

   Poista

Kiitos kommentista ♥