keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Enkelioppi (Enkelioppi, #1) Danielle Trussoni

Sisar Evangeline on asunut Pyhän Rosan luostarissa pikkutytöstä lähtien. Kun sympaattinen, nuori taidehistorioitsija Verlaine saapuu luostariin tutkimaan vanhoja kirjeitä, alkaa Evangelinelle paljastua totuus luostarin muurien kätkemistä salaisuuksista.
Silloin iäkäs nunna nimeltä Celestine ymmärtää, että on tullut aika kertoa Evangelinelle enkeliopista. Hän kertoo enkelitieteen opinnoistaan ja seikkailuistaan sota-ajan Pariisissa sekä lahjakkaasta opiskelutoveristaan Gabriellasta, Evangelinen isoäidistä.

Enkelitutkijat tietävät, että keskuudessamme elää langenneiden enkeleiden ja ihmisten jälkeläisiä, nefileitä, vetovoimaisia mutta kylmiä olentoja, jotka hamuavat valtaa. Voimistaakseen asemaansa nefilit tarvitsevat aarteen, joka on enkelitutkijoiden hallussa. Eikä tutkijoilla ole aikomustakaan luopua siitä.

Evangelinen kohtalona on seurata verensä perintöä: hän joutuu mukaan taisteluun, jossa panoksena on ihmiskunnan tulevaisuus.


Tämä kirja oli minulle hieman pettymys. Oikeastaan aika suuri pettymys. Odotin, hieman erinlaista kirjaa. Ei silla, etteikö kirja olisi tietyissä kohdissa ollut mielenkiintoinen. Pidin yllättävä kyllä historiallisista kohdista eniten. Enkeleistä oli kerrotti tosi taitavasti ja todenmukaisesti joten plussaa siitä.

Eniten minua taisi häiritä henkilöt tässä kirjassa. Evangeline on poikkeuksellinen hamo kirjassa, sillä hän oli iältään 23 vuotias. Useimmiten päähenkilöt ovat 17 taikka 30 kymppisiä, joten se oli kiva yllätys.
Percival oli luonteeltaan niitä henkilöitä, joita inhoan. Itsekäs ja ylhäinen.... ja vanha... Rakastan henkilöitä jotka ovat hieman itsekkäitä, jos he ovat nuoria. Todella kypsää toimintaa tiedän, mutta ei voi mitään :D

Lopuksi pari sanaa Evangelinen ja Verlainen suhteesta. Molemmat ovat nähneet toisensa ehkä pari kertaa ja tunteneet päivän. Ja heti rakastutaan ja ihastutaan jne. Olen sitä mieltä, että kunnon suhteeseen tarvitaan hieman enemmä aikaa. En myöskään yleisesti ottaen pitänyt siitä, että tapahtumat kirjassa kestivät vain 2 päivää. Liikaa tapahtui liian lyhyessä ajassa. Arvosteluni
Kirja saa minulta arvosanan 7 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥