maanantai 20. lokakuuta 2014

Kirjat, jotka jäivät sitten kesken...

Olen itse asiassa aika innoissani, kun kirjoittelen tätä. Kerrankin saan kertoa ihan rauhassa syyt, miksi en sitä jotain tiettyä kirjaa koskaan saanut luettua, tai edes aloitettua.
The Big Bad Wolf teki blogissaan mielenkiintoisen bloggauksen ja, koska lopussa luki selkein kirjaimin, että haastan teidät kaikki tekeään saman, niin olin ihan täpinöissäni.
Nyt siis pidemmittä puheitta aloitetaan esittely kirjoista, jotka jäivät sitten kesken...

Tulimieli (Kapinaenkelit, #1) Gillian Philip

Kirja siis kertoo pojasta nimeltä Seth, joka on äpäräpoika. Seth rakastaa veljeään yli kaiken ja sitten he kohtaavat yhdessä ystäviensä kanssa vaaroja ja riitoja. Sitten heidät tapahtuu kaikkea todella sekavaa, ja loppujen lopuksi Seth rakastuu ihmistyttöön...
Ensinnäkin inhosin Sethiä, koska poika oli niin loukattu jne. Valitusta valituksen perään. Sitten tulee klassinen "karkotus" ja sitten langetaan kiellettyyn rakkauteen, jota ei minun mielestäni ollut edes paljon. En sitten tiedä mitä lopussa tapahtui, koska vähäinenkin kiinnostukseni lopahti puolessa välissä.
Myyttihovi (Myyttihovi, #1) Brandon Mull

Tämä ei iskenyt ollenkaan... Siis ehdin lukea ehkä yhden kappaleen, ja sitten lopetin.  Sen muistan, että tässäkin kirjassa oli Seth ja hänen ukkinsa oli kieltänyt menemästä metsään. Seth ei ilmeisesti totellut, mutta kiltti ja vastuuntuntoinen sisko totteli käskyä sokeasti. En oikein osaa sanoa mitään muuta... Kirja, joka ei ollut minun makuuni.
Eragon (Perillinen, #1) Christopher Paolini 

En koskaan edes aloittanut lukemaan tätä kirjaa. Lykkäsin ja lykkäsin "vastuutani" ja, kun lopulta eräs ystäväni haukkui kirjan maan tasolle, niin tekaisin siitä tekosyyn ja palautin kirjan kirjastoon. Olen kyllä hieman utelias, että saatanpa joskus yrittää uudelleen.

Lumotut, Annina Holmberg

Lumotut oli niitä kirjoja, jotka nappaa mukaansa kannen ja takakannen perusteella ja sitten joutuu pettymään. Luin kirjaa hieman alusta ja sitten aloin hyppiä kappaleitten yli. Lopulta vaan kelasin viimeiselle sivulle ja suljin kirjan. Minulla ei ole mitään muuta selitystä kuin, että kirja oli vain tylsä... minun mielestäni.
Painajaisten lintukoto, Siiri Enoranta

En loppujen lopuksi ikinä edes aloittanut tätä kirjaa. Aloin varsinaisesti epäröidä jo tuon nimen lukiessani. Painajaisten - okei, painajainen ei ole hyvä juttu...- Lintukoto - Linnut kuuluvat yleensä luontodokumentteihin enkä jaksa katsoa niitäkään....
Lisäksi aloin pakostakin nauramaan, kun luin takatekstiä ja tajusin päähenkilön olevan nimeltään Lunni. Lopulta tulin siihen tulokseen, että en pysty lukemaan kirjaa ilman epäystävällistä nauramista tai kuoliaaksi turhautumista.

Tässä ei todellakaan ollut kaikki kirjat, joita olen kesken jättänyt, mutta jotta lukijan maineeni ei saisi suurta kolahdusta, jätetään loput salaisuudeksi ;)6 kommenttia:

 1. Eragon on minusta hyvä kirja, mitä nyt muutaman vuoden takaisiin muistikuviin on luottamista. Tulimieltä en ole jaksanut edes aloitta, kun kansi on niin typerän näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eragon on näistä kirjoista se, jota edes harkitsen yrittäväni uudelleen. Silloin aikanaan se ei kiinnostanut, mutta nyt on uteliaisuus alkanut nostamaan päätään :D

   Poista
 2. Nyt saan jännityksellä odottaa minkälainen Eragon on, kun päädyin kahdellakymmenellä sentillä kirjastosta ostamaan... :D (On jopa elokuvana itsellä... jota en kyllä ole ikinä katsonut.)

  Itse lykkäsin kauan Twilightien lukemista, mutta lopulta aloitin ja pidin kovasti. :) Jospa tulisi Eragonista samanlainen kokemus.

  Myyttihovin olen kirjastossa joskus nähnyt, mutta kansi tai nimi ei napannut joten jäi hyllyyn. Tulee valikoitua melko paljon nimien ja kansien perusteella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin valitsen kirjat paljolti kansien perusteella, ja joskus tulee huteja ja joskus aarteita.
   Itsekkin pidin Twilightista vaikka se vähän siirrappinenkin on. Se ei silti tarkoita, että kirjailia olisi huono :3
   Toivottavasti vietät mieluisia hetkiä Eragonin kanssa. :D

   Poista
 3. Mä oon lukenut Myytinhovin ja Eragonin, Enoranta vakaalla lukulistalla. ;) Tällä iällä Paolinit eivät kuitenkaan taida ihan hirveästi sytyttää enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyttihovi ei vain iskenyt... voisin yrittää uudestaan joskus, mutta todennäköisesti en jää "koukkuun" nyttenkään :P

   Poista

Kiitos kommentista ♥