lauantai 31. tammikuuta 2015

Mifongin mahti (Mifonki-sarja, #3) J.S. Meresmaa

"Jokaisessa meissä on voimavaroja ja salattuja sopukoita, joihin kukaan toinen ei näe. Niihin ei edes taikuus yllä. Meistä jokainen on arvoitus.”Kaksoset Ciaran ja Fewrynn elävät pantterikansan laaksossa äitinsä Ardisin ja isäpuolensa Connailin kanssa. Rauhallinen elämänkulku järkkyy, kun he täyttävät kaksitoista vuotta. Vanha sopimus velvoittaa Ciaranin lähtemään Merontesiin valtaistuimen perijäksi, mutta Fewrynnin on pysyttävä laaksossa. Ciaran odottaa tulevaa kuninkuutta innokkaasti: vihdoinkin hän pääsee näyttämään omat kykynsä ja välttymään ainaiselta vertailulta magiaa hallitsevaan siskoonsa.

Merontesin kuninkaan osa ei kuitenkaan ole helppo. Kaikki eivät ole ihastuneita uuteen vallanperijään. Lisäksi kaupunkia vaivaa mystinen kirous. Kehen Ciaran voi luottaa?

Fewrynniä painaa mahdin taakan lisäksi sydänsurut. Kaksosveli on kaukana poissa, ja läheiset pitävät häntä yhä pikkutyttönä. Lapsesta asti vaivanneet painajaiset pahenevat. Utelias kurkistus Ardisin ajatuksiin käy kalliiksi - Fewrynn ei saa mielestään tummaa muukalaista, joka täyttää äidin muistot. Entä kuka on vihainen nainen, joka vierailee Fewrynnin painajaisissa?
  
Kun Merontesia riivaava kirous uhkaa yllättäen Ciaranin henkeä, Fewrynn tietää, että hänen on kohdattava pahimmat pelkonsa pelastaakseen veljensä.

Muistan kun luin sarjan ensimmäisen osan, Mifongin perinnön. Rakastuin Adisiin henkilönä ja minun mielestäni hän ja Dante olivat täydellinen pari. Sarjan toinen osa oli minulle hieman pettymys, koska Danten ja Ardisin kanssakäymistä ei ollut paljoa. Joten olin hieman skeptinen, kun kuulin, että Ardisin lapset olisivat tämän kirjan päähenkilötä, emmekä siis pääsisi lukemaan Danten ja Ardisin näkökulmasta juurikaan. En joutunut pettymään suuresti, sillä pääsin sisälle tarinaan, vaikka toivottomana romantikkona haluaisin lukea tietenkin kolmiodraamoista ja kohtalokkaista katseista. Mifongin mahdissa kuitenkin oli niin paljon muuta, etten edes kaivannut mitään ylimääräistä draamaa siihen joukkoon.

Kirjan päähenkilöt Ciaran ja Fewrynn ovat kasvaneet panttertikansan keskellä, Ciaran valmistautuneena lähtemään kuninkaaksi, ja Fewrynn harjoittaen mahtiaan. Ciaran vaikutti persoonana hieman lapselliselta, ja antoi ohjailla itseään aivan liikaa. Fewrynn taas ei luonteena vedonnut minuun, eikä oikein muistuttanut äitiään. Tyttö oli silti rohkeampi ja suorasukkaisempi kuin veljensä. Frewrynnissä ei oikeastaan ollut mitään vikaa, mutta hän tuntui ihastuvan, joka ikiseen mieheen jonka näki ja jotenkin se, kun hän halusi tunkeutua jokaisen mieleen, sai minut ärsyyntyneeksi. Loppua kohden kaikki henkilöt kuitenkin kypsyivät, joten odotan seuraava kirjaa silti innolla.

Kun aloitin lukemaan Mifongin mahtia olin "hieman" pihalla. Yritin epätoivoisesti muistella edellisiä kirjoja, ja yhdistellä asioita yhteen. Edellisessä kirjassa Ardis oli raskaana... Lin taisi tulla ekassa kirjassa jo mukaan kuvioihin, vai oliko se joku toinen, jota nyt muistelen. Täytyy tunnustaa, että tästä sarjasta muistan täydellisesti ainoastaan Ardisin ja Danten kohtaukset. Sormet ristissä siis toivon, että heidän tarinalleen tulee onnellinen loppu, vaikka kirjailia selvästikkin on suunnitellut ainakin tähän asti heidän erottamistaan.  Rakkaus heidän välillään ei syttynyt hetkessä, mutta jokin side heidän välillään on. Tässäkin kirjassa sen pystyi huomaamaa, vaikka heidän välillään ei ollut kanssakäymistä sitten ollenkaan.

Mifongin mahdissa ei ollut romantiikkaa juurikaan, niin kuin tuossa alussa jo sanoinkin. Fewrynnin ihastumisia, Ardisin ja Danten muistoja ja paria katsetta lukuun, kirja paneutui enemmän muihin asioihin. Varsinaista juonta ei minusta ollut, mutta silti luin joka sivun ahmien, ja kaikki muu jäi taka-alalle. Meresmaa osaa kirjoittaa erittäin koukuttavasti, sillä tätä sarjaa lukiessani en välitä pätkääkään, onko juonessa mitään erikoista tai onko romantiikkaa. Haluan vain kääntää sivua ja sitten seuraavaa, kunnes olen kääntänyt ihan viimeisenkin sivun.
Jokainen kirja on loppunut tavalla, joka saa lukijan janoamaan lisää, eikä tämä ollut poikkeus. Seuraavaa osa ja ilmeisesti viimeisen pitäisi ilmestyä tämän vuoden puolella, ja toivoisin todella sen ennen kesää ilmestyvän kirjakauppoihin ;)
 Arvosana:
Suosittelenko? :  Romantiikan nälkäisille en, mutta fantasian ystäville kyllä
Mistä hankin/sain: Raision kaupunginkirjastosta
Luenko uudestaan: Pienen tauon jälkeen.
Kirjailia: J.S. Meresmaa
Kustantamo: Myllylahti
Kustannusvuosi: 2014
Sivumäärä: 517

3 kommenttia:

 1. Käyhän tsekkaamassa mun blogi... Tein tänään ekan postauksen ja sillee että lukijoita??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsastamassa ja seurailemaan jään mielenkiinnolla :)

   Poista
  2. Oi ihana<3 superhyperkyyper-fani ystävä:D

   Poista

Kiitos kommentista ♥