keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Vuoden 2014 lukukokemukset ja TOP 10

Tässä on ollut aikas pitkä tauko bloggaamisesta, mutta nyt näin vuoden vaihtuessa (köh köh, puolessa välissä tammikuuta ja tämä neiti puhuu vuoden vaihteesta...), ajattelin kokeilla josko alkaisi kirjoittaminen taas kulkea. Ensinnäkin ajattelin listailla ja muistella muutamia kohokohtia ja sitten vielä koota vuoden 2014 TOP 10.

Minulla ei ole harmainta aavistustakaan kuinka monta kirjaa, tai kuinka monta sivua on tultu luettua tänä vuonna, mutta uskoisin että kirjoja olen lukenyt yli 100. Ehkä enemmänkin. Tänä vuonna voisin ehkä yrittää merkitä muistiin jokaisen kirjan jonka luen. Minulla on paha tapa päättää kaikkea mahdollista, mutta en melkein ikinä sitten saa niitä tehtyä. Todennäköisesti taas vuoden päästä tajuan, että en ole merkinnyt yhtäkään kirjaa taikka sivumäärä muistiin ja sitten olen taas samassa tilanteessa.

Vuonna 2014 ilmestyi monia kirjoja ja täytyy sanoa, että todella moni sarja saatiin päätökseen tänä vuonna. Huh, ihan menee väristykset kun ajatteleekin, että ei saada enää lukea Jacen ihastuttavan sarkastisia vuorosanoja, Gwendolynin kommelluksia menneisyydessä tai Perryn taistelusta Veriherrana. Eikä tuossa ollut edes kaikki. Ei läheskään.
Täytyy kyllä tähän väliin sanoa, että eniten minulle tulee haikea olo siitä, kun Cassandra Claren Varjojen kaupungit sarja päättyi mahtavasti ja mieleenpainuvasti. Tunnustan auliisti että tirautin kyyneleen jos toisenkin sen kirjan aikana.

Myös uusia kirjasarjoja alkoi, ja osa oli minusta erittäin lupaavia. Siltikään mitään tajunnan räjäyttävää aloitus osaa en kuitenkaan ole lukenut. Olen tänä vuonna keskittynyt aika lailla sarjojen päättämiseen, en aloittamiseen, joten sekin saattaa olla osasyynä.
Michelle Gagnonin PersefOne sarjan aloitusosa Kukaan ei kaipaa sinua oli mielenkiintoinen joskin se poikkesi aika lailla mukavuusalueestani.
Ihastuin myös Julie Berryn:  Kunnes kerron totuuden teokseen. Kirjoitin siitä arvionkin tänne, joten jos haluatte kuulla hihkutusta ja huokailua...  Arvostelu
Kaikkein puhutuin ja tunnetuin sarja/ kirja oli viime vuonna Veronica Rothin Outolintu-trilogia. Ensimmäiset kaksi osaa ilmestyvät ensimmäisen puolen vuoden aikana ja sarjan viimeinen osa ilmestynee näillä näkymin tässä kuussa.

Minulle vuosi oli aika ratkaiseva, sillä löysin ilokseni monta sarjaa, joihin uppoutua. Yksi näistä oli Mustan tikarin veljeskunta. Vampyyreja, mustaa huumoria, romantiikkaa... Ainekset minun makuuni <3 Myös Nora Robertsin (J.D.Robb) Eve Dallas sarja vei minut mukaansa. En yleensä lue dekkareita, mutta tässä sarjassa on niin paljon muutakin, että en edes ajattele sitä dekkarina.

Ihan yksittäisiä aarrekirjoja on tullu löydettyä. Esimerkiksi Deborah Harknessin Lumottu kirja oli aivan ihastuttava. Ymmärtääkseni siihen on tullut jatkoa useampikin kirja, mutta niitä ei ole suomennettu. Kammoan englanniksi lukemista, mutta täytynee totutella siihen, jotta saan lukea lisää mukaansa tempaavia kirjoja.
Koko vuoden paras löytö oli Yösirkus  kirjoittanut Erin Morgenstern. Siinä on kirja jota suosittelen kaikille. Neuvona, jos tykkää salaperäisyydestä. Älkää lukeko takakantta, älkääkä etsikö tietoa netistä. Jos kokeilet lukea sen ihan spontaanisti, tulet uppoutumaan ihan mahtavaan maailmaan, ja takaan ettet huomaa mitä ympärilläsi tapahtuu.
Olen arvostellut molemmat kirjat täällä. Lumottu ja Yösirkus

Sitten pääsemmekin vuoden 2014 TOP 10

 1. Taivaallisen tulen kaupunki (Varjojen kaupungit, #6) Cassandra Clare


2. Viettelys, Maggie Stiefvater


3. Outolintu (Outolintu-trilogia, #1) Veronica Roth


4. Smaragdinvihreä (Rakkaus ei katso aikaa, #3) Kerstin Gier

5. Aalto (5.Aalto, #1) Rick Yancey


6. Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3) Veronica Rossi

7. Pimeä sydän (Mystic City, #2) Theo Lawrence


8. Jäljitetty (Susiraja, #3) Elina Rouhiainen


9. Mifongin mahti (Minfonki-sarja, #3) J.S. Meresmaa


10. Yön perintö (Night School, #2) C.J. Daugherty
2 kommenttia:

  1. Oi, tykkäsin kaikista noista top10-kirjoista ♡ täytyy sanoa, että viime vuonna ilmestyi ihan mielettömiä päätösosia, mutta myös mahtavia aloitusosia! Ja epäilenpä vahvasti myös, että esimerkiksi herra P.I. Jääskeläiseltä olisi tulossa uutta tuotantoa ;) julkaisutahdin perusteella siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin aloin tarkemmin miettiä ja kyllähän niitä aloitusosiakin ilmestyi! Toivotaan, ettö vuodesta 2015 tulee yhtä hyvä kuin vuodesta 2014

      Poista

Kiitos kommentista ♥