tiistai 14. heinäkuuta 2015

Salatun voiman kaupunki (MysticCity, #1) Theo Lawrence


Maaginen kahtia jaettu kaupunki. Poliittista kapinaa. Ikuista rakkautta?
Manhattan vuonna X. Pilvenpiirtäjien huipulla hallitsevat rikkaat ja etuoikeutetut, joiden yltäkylläisen elämän mahdollistaa vain katutasossa, ilmastonmuutoksen synnyttämien kanaalien varsilla kurjaliston joukossa majailevilta mystikoilta salaperäisesti hankittu energia. Yläluokan hienostosviiteissä asuu myös 16-vuotias Aria Rose, rakastuneena silmittömästi isänsä poliittisen kilpailijan poikaan.

Vai onko hän sittenkään niin rakastunut? Ainakaan hän ei pysty muistamaan, miten romanssi sai alkunsa. Mutta sitten Aria tapaa Hunterin, komean ja hämmentävän mystikon alakaupungista, ja tällä tuntuu olevan hallussaan hänen unohtuneen menneisyytensä avain.


Olen viime aikoina lainanut kirjastosta erittäin paljon sellaisia kirjoja, joita olen jo lukenut kertaalleen. Tällä kertaa mukaan tarttui Theo Lawrencen Salatun voiman kaupunki. Oikeastaan tämä kirja luettiin jo monta viikkoa sitten. Rippileirillä sen muistaakseni ahmin, ja vasta nyt pääsen kirjoittamaan arvostelun. Olen muutenkin ollut erittäin laiska näitten arvosteluitten kirjoittamisessa. Kyse ei ole siitä ettenkö lukisi, sillä minä ihan todella luen lähes joka päivä jotain, mutta en vain millään malttaisi kiireiltäni istahtaa koneelle ja kirjoittaa lukemastani kirjasta jotain.
No olen nyt tehnyt päätöksen, että tulen koneelle useammin.

Palataanpa nyt tähän kirjaan. Olen tosiaan siis lukenut tämän jo aikaisemmin, mutta siitä on aikaa kaiketi vuosi, tai hieman vähemmän. Pidin kirjasta silloin ja pidin siitä nyt. Ainut asia, joka on ehkä muuttunut mielipiteestäni on se, että huomasin nyt muutamia ärsyttäviä tai vajaavaisia juttuja, joita en aikaisemmin huomannut. Nyt monet vuorosanat tai tapahtumat saivat minut kurtistamaan kulmiani. Luultavasti ennen niin romanttiselta tuntuneet asiat, vaikuttivat nyt hieman vanhempana pelkästään ärsyttäviltä.

Aria Rose on kihlautunut isänsä kilpailian pojan kanssa. Näiden kahden nuoren välinen kemia oli erittäin vähäistä. Minun teki mieli takoa järkeä useampaankin otteeseen Arian päähän. Hunterin ja Arian suhde taas aiheutti tunteita laidasta laidaan. Aina välillä pidin heitä ihanan romanttisina ja salaperäisinä. Hunteri voitti ihastumiseni kirjan alussa, mutta loppua kohden hän alkoi tuntua liian... liian hempeältä ja suojelevalta. Aria taas oli välillä itsenäinen ja järkevä, mutta vajosi typeryyteen ja malttamattomuuteen aina välillä. Parhainta aikaa näiden kahden välillä oli se aika, kun Aria ei vielä koko kuviota.

Juooni tässä kirjassa oli aika ennalta-arvattava. Kunhan on lukenut takakannen ja kansien sisäpuolella olevan juoni kerronnan, pystyy aika helposti päättelemään mitä kirjassa tulee tapahtumaan. Se ei kuitenkaan loppujen lopuksi haittaa juurikaan, sillä itse tunnelma vie mukanaan.
Luin kirjan läpi putkeen, enkä missän vaiheessa kyllästynyt, joten se varmasti kertoo paljon. Teksti on helppolukuista, vaikkakin suomennokset saivat minut pyöräyttelemään silmiäni useassakin kohdassa.

Kirjailian idea tästä kahtia jakautuneesta kaupungista oli oikeastaan todella kiehtova, ja olisin mielelläni kuullut enemmä siitä, miten ja miksi se oli niin jakautunut. Kyllähän lukijalle selitetään päällisinpuolin syyt, mutta syvempikin perehtyminen ei olisi haitannut. Myös mystikot kiehtoivat minua ja harmikseni he jäivät vielä hämärän peittoon. Toivotaan, että seuraavassa osassa päästäisiin kurkistamaan heidänkin elämäänsä tarkemmin.

Suosittelisin Salatun voiman kaupunkia niille, jotka nauttivat ehkä hieman kliseestä rakkaustarinasta ja hyvästä fantasiasta. Niihin tulet törmäämään!


Arvosana: 9-
Suosittelenko? : Kyllä
Mistä hankin/sain: Turun kaupunginkirjastosta
Luenko uudestaan:  Kyllä, tämäkin oli jo kolmas kerta
Kirjailia: Theo Lawrence
Kustantamo: Karisto
Kustannusvuosi:  2013
Sivumäärä: 403 
Alkuperäisteos: Mystic City

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥