torstai 23. heinäkuuta 2015

Vadelmaveneellä Ruotsiin!

Pientä kesäloma päivitystä välillä! Miusta tuntuu, että en ole tehnyt tällaista "höpöttely" bloggausta tänne vielä kertaakaan, joten ehkä olisi aika :D
Kesälomani on ollut ohjelmaa täynnä, mutta mitään hosumista ei silti ole juurikaan ilmennyt. 
Lomani ensimmäinen viikko meni rippileirillä, joka oli taas uusi ihana kokemus. Ihania ihmisiä, loistava pappi ja mahtava nuorisotyöntekijä. Kaikki ulkoläksytkin saatiin kaverin kanssa suoritetuksi, joten sunnuntaina 7.6.2015 päästiin molemmat tyytyväisinä ripiltä. 

Omien juhlieni jälkeen, on sitten tultu käytyä useammankin kaverin rippijuhlissa, mikä taas on tehnyt kesälomastani mekkojen ja kenkien etsimistä.

Seuraavaksi olisi suunnitelmissa lähteä Ruotsiin. Lähtö olisi  torstaina, joten olen varmaan jo matkalla, kun saan tämän postattua. Ja aivan niinkuin monet muutkin lukutoukat ovat sanoneet, missä muualla kannattaa lueskelle ihanaa kirjaa kuin lomalla! Sehän on täydellinen yhdistelmä. Laivan kannella maisemia katsellen tai Italian rannoilla makoille.Sillä ei ole mitään väliä, mutta jos mukana on hyvä kirja, niin se tuo siihen sellaisen kipinän. Ja tietenkin vadelmaveneitä nassutellen ;)

Loppu kesästä pitäisi onnistua parikin kirjaa kahlaamaan läpi ja suunnitelmissa olisi saada ainakin yksi niistä luettua tuolla Ruotsin matkalla. Valinta täytyy kuitenkin tehdä harkiten. Pokkaria en ikinä missään nimessä ottaisi matkalle mukaan, mutta toisaalta en halua ottaa mitään jättimäistä tiiliskiveä, joka vielä upottaisi laiva. Ei, kyllä tämä vaatii tarkaa suunnittelua.

-----------------------------------------

Tosiaan näiden kirjojen parissa olisi idea viettää loppukesä... Tuulen nimi: Patrick Rothfuss

Täytyy sanoa, että tästä ei fantasia kirjaa saa paremmaksi. Olen lukenut Tuulen nimen kymmeniä kertoja, mutta en koskaan kyllästy siihen. Jotkut varmasti huomasivat twitteristä, että valvoin taas yli puolen yön tätä lukien. Tekisi kauheasti mieli ottaa mukaan matkalle ja lukea loppuun, mutta en tiedä raaskinko. Oli taas yö. Lause jonka lukemiseen en koskaan kyllästy. Kun nämä sanat on luettu, sitä tietää, että on aloittamassa aivan uskomattoman matkan Tuulen nimen kanssa. Kiitoksia, että meille on annettu Patrick Rothfuss


Lucian: Isabel Abedi
Zadara,kuninkaan varjo: Fanny Tarujoki

Molemmat kirjat olen lukenut noin vuosi sitten. Siitä voi hyvin olla enemmänkin aikaa, mutta pointtina on se, että en juurikaan muista enää mitä näissä tapahtui. Sen muistan, että molemmista pidin joten minulla ei ole mitään menetettävää. Lucian on enemmän romantiikkaan painottuva, mutta Zadarassa keskitytään ystävyyteen ja fantasiaan mielestäni enemmän.


Maze runner, labyrintti: James Dashner
Loppupeli: James Frey jaNils Johnson-Shelton
Clockwork Prince: Cassandra Clare

En edes tiedä kuinka kauan olen lukenut Maze Runneria. Varmasti usean viikon. En vain millään pääse eteenpäin, koska aina löytyy joku "parempi" tai kiireisempi kirja luettavaksi. Nautin kuitenkin leffasta suunnattomasti, joten en todennäköisesti tule pettymään tähänkään, mutta jokin nyt vain tökkii.

Loppupeli olisi tarkoitus aloittaa heti kun on varmaa, että minulla on aikaa lukea se. Kirja on paksu ja jotenkin minulla on sellainen kutina, että tarvitsen keskittymistä ja rauhaa sen läpi kahlaamiseen. Kenties nappaan hänet mukaani laivalle. Tosin enkö minä juuri maininnut, että ei liian plksuja kirjoja ja ihan niinkuin saisin rauhaa laivalla... Huoh, ehkä hänkin jää kotiin odottamaan minua.

Clockwork Prince on ollut lukulistalla todella pitkään. Heti kun olin ensimmäisen osan lukenut niin aloin metsästämään kirjastossa tätä toista osaa. Alkuun olen päässytkin, mutta lukeminen on hidasta ja välillä tuskastuttavaa sillä en yleensä lue englanniksi. Tosin Claren kirjoitus on helppolukuista, joten pärjään varmasti.

---------------------------------------------------

Sellaista siis olisi tarkoitus lueskella. Muuta en varmaan tulekkaan tekemään. Ystävän mökille synttäreitä viettämään kuun lopussa, ja ehkä jos ehditään, niin lähetään saman porukan kanssa Särkänniemeen, mutta saa nähdä ehditäänkö ennen koulun alkua!

Ei muuta kuin hyvää loppulomaa kaikille ja lukutäytteisiä päiviä jokaiselle <3


8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia kirjoja - joista en ole tainnut ensimmäistäkään lukea... xD Tuulen nimi tosin on kummitellut mielessä ja Lucian, tosin jälkimmäisestä olen kuullut niin paljon ei-kehuvia juttuja, että saattaa kirjan lukeminen jäädä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Lucian ei kyllä ole mitenkään mestariteos, mutta tuollaiseksi hömppälukemiseksi oikein hyvä vaihtoehto :D Tuulen nimeä kyllä suosittelen!

   Poista
 2. Lucianista myös minä pidin ja lainattunahan se vielä on, mutta olen kyllä unohtanut sivun jolla olin...:D Pitäisi varmaan alkaa selaamaan. Tai aloittaa alusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä mitään menetäkkään :) Ei muuta kuin kivoja lukuhetkiä sinulle sinne <3

   Poista
 3. Tuulen nimi, Tuulen nimi ah loistavuutta ihanuutta rakkautta. Joo, lempikirjojani ikuisesti. Oletko muuten jo lukenut kakkososan? :)

  VastaaPoista
 4. Sinäpä sen sanoit! Tuulen nimi tosiaan on ihana ja minulla syttyy sydämen kuviot silmiin kun vaan ajattelenkin koko kirjaa <3

  Kakkos osa on varauksesssa kirjastossa. Tosin oma kirjastoni on vasta hankkimassa sitä niin, että vielä pitää odotella vähän aikaa ;D

  VastaaPoista
 5. Blogissani on sinulle haaste! :) http://kirjaneidontornihuone.blogspot.fi/2015/07/kolmen-kirjan-haaste.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥